В периода 2020-2023 г. Столична община планира да изгради 67 нови

...
В периода 2020-2023 г. Столична община планира да изгради 67 нови
Коментари Харесай

Нови 67 детски градини в София за три години

В интервала 2020-2023 година Столична община възнамерява да изгради 67 нови здания на детски градини, в които ще се поберат 282 нови групи. Новината заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която показа Програмата за строителство на детска градина и ясли 2020-2023 година

Предвиждат се обекти във всички региони на София, максимален е дефицитът в регионите на " Витоша ", " Триадица " и " Лозенец ".

Това е една съответна стратегия и до края на седмицата следва да бъде импортирана в Столичния общински съвет програмата.

В момента се строят 12 нови здания и Фандъкова чака предварително през ноември да стартира строителството на още три - в " Горна Баня ", " Възраждане ", Сеславци плюс още четири, където се вършат разширения с откриването на нови групи.

" Тази задача може да бъде изпълнена единствено взаимно сред мен и районните кметове. Полза от тях имат децата на София ", безапелационна бе Фандъкова.

Тези 67 нови здания са минимума и действително можем, в случай че работим по проект, да приключим през 2023 година - всяка година поредно, изясни кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР